ΔΕΔΙΣΑ - Διαδημοτική Επιχείριση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Banner
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesPrint This PageShare This PageEmail This Page
Latest
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Μείωση των Αποβλήτων
Latest
Written by MSC   

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Μείωση των Αποβλήτων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) είναι μια πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της υλοποίησης δράσεων ευαισθητοποίησης σχετικά με την αειφόρο διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Ενθαρρύνει ένα ευρύ φάσμα κοινού (δημόσιες αρχές, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κοινωνικούς φορείς, καθώς και τους ίδιους τους πολίτες) να εμπλακούν.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Μείωση των Αποβλήτων θα διεξαχθεί στο διάστημα από 21 – 29 Νοεμβρίου 2015.

Οι δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Μείωση των Αποβλήτων πρέπει να έχουν σχέση με τα 3R: Reduce (μείωση των απορριμμάτων, Reuse (επαναχρησιμοποίηση προϊόντων), Recycle (ανακύκλωση υλικών). Τα 3R αντιπροσωπεύουν τις επιλογές που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά προτεραιότητα κατά την εκπόνηση μιας στρατηγικής για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Μείωση των Αποβλήτων θα εστιάσει στην μείωση της παραγωγής αποβλήτων στην πηγή ως πεδίο εφαρμογής των Θεματικών Ημερών Πρόληψης 2015: DEMATERIALISATION – DOING MORE WITH LESS! (ΑΠΟΫΛΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ!). Αποϋλοποίηση σημαίνει τη χρήση λιγότερων ή καθόλου υλικών διατηρώντας το ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας για το χρήστη. Συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει δύο πτυχές: τη μετάβαση από τα προϊόντα στις υπηρεσίες και τη βελτιωμένη χρήση των υλικών. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ewwr.eu/en/support/prevention-thematic-days-2015.

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) ανέλαβε και φέτος το ρόλο του συντονιστή των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και την αξιολόγηση των σχετικών προτάσεων που θα υποβληθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ewwr.eu. Η υποβολή προτάσεων για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Μείωση των Αποβλήτων γίνεται ηλεκτρονικά στο www.ewwr.eu/register.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως τις 12 Νοεμβρίου 2015 23:59!

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ):
τηλ.: 28210 91888 (εσωτ. 106), υπεύθυνος Ηρακλής Καραμπατσάκης.
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Η EWWR 2015 τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

 

 
Σύντομα η Αποκατάσταση και των Τελευταίων ΧΑΔΑ στα Χανιά
Latest
Written by Administrator   

Με στόχο τo όσο είναι δυνατόν συντομότερο κλείσιμο των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που έχουν απομείνει στην Κρήτη (υπήρχαν 125 τέτοιοι χώροι από τους οποίους έχουν αποκατασταθεί οι 120), ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Καρούντζος, συγκάλεσε σύσκεψη στην Νομαρχία Χανίων με όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα εκπροσώπους υπηρεσιών και φορέων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.  Α.Ε. (ΟΤΑ) μέσω της κας Μυλωνάκη Θ., Προέδρου Δ.Σ., του κ. Κοπάση Ε., Διευθύνοντα Συμβούλου της επιχείρησης και υπηρεσιακών στελεχών.

Αναλυτικότερα, πρωτοβουλίες για το άμεσο κλείσιμο των δύο χωματερών που λειτουργούν μέχρι σήμερα στον Νομό Χανίων, σε Δήμο Αρμένων και Γαύδο, και την αποκατάστασή τους, καθώς και την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ασής Γωνιάς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής προστίμου στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λήφθηκαν χθες στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που Πραγματοποιήθηκε στο νομαρχιακό μέγαρο, υπό την προεδρία του κ. Καρούντζου.

Ο κ. Καρούντζος υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων και στη Γαύδο, γι' αυτό και συμφωνήσαμε μαζί με τη ΔΕΔΙΣΑ να εκπονηθούν άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, οι τρεις μελέτες αποκατάστασης των χώρων διάθεσης απορριμμάτων» (σ.σ. σε Δήμο Αρμένων, Ασή Γωνιά και Γαύδο) «και ταυτόχρονα να γίνει και η μελέτη του νέου χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων για τη Γαύδο. Ταυτόχρονα, θα γίνει και μία μελέτη για εξοπλισμό στη Γαύδο, με τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων, μέσω πρες κοντέινερς, έτσι ώστε να λύσουμε προβλήματα περιβαλλοντικής προστασίας». Στόχος είναι όλα τα έργα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μέσα στον Σεπτέμβριο» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας.

Τέλος ο κ. Κοπάσης τόνισε πως η ΔΕΔΙΣΑ θα αναλάβει την εκπόνηση όλων αυτών των μελετών, παρά τον ήδη μεγάλο φόρτο εργασίας και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της Τ.Υ. της επιχείρησης, λόγο έργων επέκτασης και βελτίωσης του εργοστάσιου διαχείρισης απορριμμάτων στην Κορακιά Ακρωτηρίου και διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων.

 
Επίσκεψη του Γ. Κουράκη στο Ε.Μ.Α.Κ. και Χ.Υ.Τ. Χανίων.
Latest
Written by Administrator   

Ο κ. Κουράκης, πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και δήμαρχος Ηρακλείου, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ Μανώλη Λαδωμένο, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων της ΔΕΔΙΣΑ, στις οποίες και ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο κα Μυλωνάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λευτέρη Κοπάση.
Αναλυτικότερα, αποσκοπώντας στην περαιτέρω συνεργασία του ΕΣΔΑΚ με την ΔΕΔΙΣΑ, ειδικά εν όψει και των αλλαγών που επίκεινται από το 2011 λόγω του Καλλικράτη, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε χθες και για πρώτη φορά της εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων. Στη διάρκεια της ενημερωτικής συζήτησης που έγινε με την πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ Χαρούλα Μυλωνάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Λευτέρη Κοπάση και άλλα στελέχη της ΔΕΔΙΣΑ αφού επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία που έχουν οι δυο φορείς τα τελευταία χρόνια, κοινή ήταν η διαπίστωση πως επιβάλλεται να προχωρήσουν συγκεκριμένα έργα τα οποία έχουν ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ.
Τον κίνδυνο να χαθούν λόγω καθυστερήσεων κοινοτικά κονδύλια που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν οριστικές λύσεις στο θέμα διαχείρισης των αποβλήτων, επεσήμανε η πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), Χαρά Μυλωνάκη. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι είναι ‘’ώρα των αποφάσεων’’ και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού ‘’δεν υλοποιήθηκαν τα έργα που έπρεπε να υλοποιηθούν’’.  Λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης θα δοθεί μόνο όταν ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις που απαιτούνται ασχέτως με το όποιο πολιτικό κόστος τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ενώ συμφώνησε με τα στελέχη της ΔΕΔΙΣΑ για την αναγκαιότητα συνέχισης του έργου και της συνεργασίας των δυο φορέων και στις νέες συνθήκες που θα υπάρξουν από το 2011 λόγω του ‘’Καλλικράτη’’.

 
Το Εργοστάσιο Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης επισκέφτηκε η κα Αλέκα Παπαρήγα.
Latest
Written by Administrator   

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Απορριμμάτων και το ΧΥΤ Χανίων,
Την κα Παπαρήγα καλωσόρισε  η Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη και την ευχαρίστησε, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσκεψη αρχηγού κόμματος στο ΕΜΑΚ και ΧΥΤ Χανίων.
Η κα Παπαρήγα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, την Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης.
Σχετικά με το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η επίσκεψη αυτή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ότι έγιναν κάποια μεμονωμένα έργα, λόγω του Κουρουπητού, που δεν μπορούν να αποδώσουν στο μάξιμουμ. Θα πρέπει να επενδυθεί χρήμα στο Εργοστάσιο, για να γίνουν έργα που θα αφορούν την διασφάλιση της υγείας του προσωπικού και την προστασία του περιβάλλοντος.

 
Οδηγός Ανακύκλωσης
Latest
Written by Administrator   

Ο οδηγός ανακύκλωσης συνεχώς συμπληρώνεται και ενημερώνεται. Η τελευταία προσθήκη αφορά τα σημεία συλλογής λαμπτήρων προς ανακύκλωση στο νομό Χανίων.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5